به نام خدا
راکت سوخت جامد:موشک با سوخت جامد موشکی است که نیروی محرکه آن از خروج گازهای داغ ناشی از سوختن یک ماده جامد تأمین می شود. ساختمان موشک های با سوخت جامد ساده و نگهداری آنها آسان بوده و از این رو کاربردهای گسترده ای در عرصه های نظامی و غیر نظامی دارند.
راکت سوخت جامد شامل چهار قسمت:«1.بدنه ، 2.خرج ، 3.آتش زنه ، 4.نازل» می باشد.
بدنه(Casing) : به صورت ظرفی سوخت جامد را که خرج نامیده می شود، در داخل خود جای می دهد و ضمن محافظت، بعد از عملکردن آتش زنه به عنوان محفظه ی احتراق عمل می کند.
در تصویر فوق می توانید بدنه ی راکت را به رنگ بنفش مشاهده کنید.
آتش زنه(Ignition Charge) : باعث سوختن خرج در زمان پرتاب راکت می شود.(بهترین مکان برای قرارگرفتن آتش زنه نوک موشک می باشد.زیرا در این صورت سوخت از داخلی ترین قسمت می سوزد و بنابراین مقدار گازهای گداخته شده در محفظه افزایش یافته و تِراست، افزاینده خواهد بود)
در تصویر بالا ، آتش زنه به رنگ بنفش مشخص شده است.
نازل(Nazzle) : باعث تجمع گاز ها در داخل محفظه ی احتراق شده و طوری شکل داده میشود که باعث تسریع در خروج گازها ، هنگامی کهمحفظه ی احتراق را ترک می کنند ، می شود.
تصویر فوق، نازل موشک است.
خرج(Charge) : سوخت یا خرج ترکیبی شیمیایی است که پس از احتراق، گازهای گداخته تولید می کند که این گاز های گداختهشده از شیپوریا همان نازل موشک با سرعت زیاد خارج می شوند.(سوخت به کار رفته در موشک را خرج پرتاب می نامند.)
در پست های بعدی انواع سوخت و موارد استفاده از آن ها را بررسی میکنیم.
پیروز و سربلند باشید.